» En inblick i en Thailändsk matmarknad

Hej bloggisar!
 
I helgen var Thea och jag på en liten marknad vid sidan av motorvägen, och då passade jag på att ta lite bilder så att ni skulle kunna få se lite vad det finns för utbud. Here we gooooo
 

» Thammasat University

Hej! 
 
Jag tänkte att det var dags att skriva lite mer utförligt om hur det är att bo i Thailand, ni verkade ju gilla mitt senaste långa inlägg om negativa kulturskillnader. Så, vi börjar med skolan!
 
Till att börja med, så här ser mitt schema ut:
Måndag: Introduction to Sociology 9-12 & Entrepreneurial Marketing 13-16
Tisdag: Digital Technology for Business 13-16
Torsdag: Principles of Marketing 9-12 & Product and Brand Management 14-17
 
Jag läser alltså 5 kurser parallellt, alla av vilka består av varsin 3-timmarslektion per vecka, och går i skolan 3 dagar i veckan. Det är väldigt nice att inte behöva vara i skolan så mycket, men det är sjukt ansträngande att läsa 5 kurser samtidigt när jag bara är van vid att läsa en i taget. Det är mycket lättare här än vad det är hemma, men det är mycket mer att göra. Mer läxor och småuppgifter, alltid något man måste jobba på. Själva upplägget liknar det amerikanska systemet väldigt mycket: vi har både midterms och finals. 
 
I alla mina kurser är det väldigt få utbytesstudenter, av de 40 totala platserna är 5 till för bytisarna per kurs. Det är väldigt mycket grupparbeten och i nästan alla mina grupper är jag den enda utländska bland massa thailändare, som gärna pratar thailändska så att man inte hänger med. På ett sätt är det nice för man behöver inte göra så mycket, men känner mig alltid skyldig att jag inte kan hjälpa till mer, dra min vikt liksom. Däremot är det faktiskt inte mitt fel, för jag försöker atlltid bryta in i konversationen och fråga vad jag kan göra osv. 
 
I skolan måste man ha på sig skoluniform, men de är ganska slappa med regelföljandet kring just det till vardags, vilket är skönt eftersom att de vanligtvis allllldrig brukar vara slappa med regler, som jag beskrev i mitt inlägg om negativa kulturskillnader.
 
Skoluniformen består av:
- Vit skjorta
- Svart plisserad eller pennkjol, valfri längd (så skönt att man får välja själv, hade dött om den hade varit tvungen att vara förbi knäna)
- Thammasat-knappar
- Thammasat-pin 
- Brunt midjeskärp
- Thammasat-buckla
- Svarta 'closed toe' skor
 
När man skriver prov måste man följa koden exakt, men till vardags är det många som har sandaler, skippar knapparna eller har andra vita blusar/skjortor och kjolar/byxor än de från skolan. 
 
This is for you Pavin, I know you're reading :-) (min thaikompis längst till höger i den vänstra bilden som tjatade om att jag skulle blogga om att vi drack & åt kokosnötter haha)

» selfie coffee

Heluu bloggen,
 
Idag var Thea och jag på ett så himla roligt café haha, nämligen Selfie Coffee! Man kunde alltså beställa kaffe, te, choklad osv med en ätbar selfie ovanpå! Man tog en bild, skickade till deras Line (den mest populära sociala medien här i Thailand) eller Facebook och sen printade de den på nåt vis med karamellfärg i skummet! Haha det var såå gulligt och knäppt.
 
 

» Mermaid café med Saga & Anna

Hola amigosssss
 
Igår var mina högstadievänner Saga och Anna i Bangkok på kortvisit under deras backpackingresa (följ dem på instagram under @backpackbesties2018), så vi passade självklart på att ses! Jag hade inte träffat av dem på såå många år så det var verkligen jättekul att ses och catcha upp! 
 
Först tog jag med dem till ett sjöjungfrucafé ~ the true Asian experience ~ och där var det såå gulligt haha. Väldigt ulligt och gulligt. Efter en fika där strosade vi lite på MBK för att sedan bege oss mot Red Sky Bar där vi tog en drink i solnedgången. Så mysig dag!
 
Kolla svansen i drinken haha!! 
Red Sky Bar

» boyfriend list

Saknar Axel extra mycket idag så då får det bli ytterligare en pojkvänslista!

 

Vad heter ni? Axel & Bianca

Hur träffades ni? På Lunds universitet, i kön till att ta foto till våra skol-IDn

Är ni förlovade? Najj

Bor ni ihop? Yess

Har ni barn? Nooooo

Har båda körkort? Isåfall, vem kör bäst? Haha ingen av oss #pinigt

Kommer du ihåg er första kyss? Jaaaaa det var den bästa kyssen i mitt liv

Vem är äldst? Axel med 1,5 månad haha

Vem är längst? Axel med 20 cm :-)

Vem sjunger bäst? Har fortfarande aldrig fått höra Axel sjunga!!

Håller ni i handen på stan? ALLTID. En gång glömde vi hålla hand och jag blev legit ledsen när jag insåg att jag inte tagit vara på varje sekund

Kände ni varann innan ni blev tillsammans? Yes

Vad har ni gemensamt? Musiksmak, klädstil, utbildning & karriär, familjekonstellation haha, intresse för digitala medier, foto & film, och mycket mer

Blev du kär i första ögonkastet? Nae men intresserad japp. Såg Axel komma in i klassrummet en av de första dagarna på programmet och så fort jag såg honom visste jag att jag var tvungen att ha honom!

Har ni någon speciell låt? Let me hold you - Cheat Codes & Dante Klein

Har ni stora framtidsplaner? Masssorr

Har ni gråtit i varandras armar? När vi sa hejdå inför utbytet :(

Har ni varit utomlands tillammans? Jaa, Frankrike 4 gånger samt Monaco, Danmark och Kina

Vilket är ert bästa minne? Bråvalla 😍

Vem lagar bäst mat? Vi, tillsammans. Vi har som ett outtalat system av vem som gör vad och vi fungerar som en väloljad maskin!

Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Lagar middag tillsammans, kollar lite skräptv, gosar

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Allllltid

Blir du lätt svartsjuk? Aldrig blivit det innan men måste medge att jag (helt opåkallat) kan bli det med Axel ibland. Men lätt? Nä, det skulle jag inte säga.

Ringer eller SMS:ar ni mest? Sms:ar eftersom att vi aldrig är ifrån varann haha. När vi väl är det behöver vi inte ringas eftersom att vi uppenbarligen aktivt gör någonting annat

Vilken är hans finaste kroppsdel? Hans ögon


» Loy Krathong - festival of lights

Hej finisar! สุขสันต์วันลอยกระทง!
 
Igår var det Loy Krathong-festivalen här i Thailand, dvs. den årliga ljusfestivalen. Den är mest känd för att firas uppe i Chiang Mai, norra Thailand, så några av mina vänner drog dit, medan några av oss stannade i Bangkok och försökte fira här med. Festivalen går ut på att be till och tacka vattengudar/-prinessa genom att tända ljuslyktor som man släpper ut i luften samt att placera små flottar gjorda av blommor och bröd med små tända ljus på ut i floden. Mina thaivänner påstår att vissa ber flodgudarna om förlåtelse för att man förorenat floden medan vissa mer fokuserar på tacksamheten. 
 
Vi visste inte riktigt vart vi skulle, så vi chansade och åkte till en riverfront. Det var trevligt där, väldigt mycket blommor och mycket stämningsfullt. Vi hittade en supermysig uteservering och bestämde oss för att äta middag medan solen gick ner över på andra sidan floden. Det var sååå fint.
 
Efter middagen promenerade vi omkring lite bland alla blommor och spel (det var som ett hemmagjort Gröna Lund), och sen fick vi reda på att det hela egentligen skulle sätta igång vid midnatt. Då var klockan bara 20, så vi hade 4 hela timmar att döda, så vi bestämde oss för att leta upp en bar! Så vi promenerade vidare, och till slut hittade vi ett mysigt litet ställe vid en mindre, stilla sidoflod där vi satte oss och beställde lite öl. Efter en timme eller så kom de som jobbade fram till oss och ba följ med ut! Vi ska be till vattenprinsessan! Så fick vi alla varsin liten brödflotte, gick ut och tände, bad en liten bön och släppte ut i floden. Jag bad för min bästa vän Ninnis psykiska välmående. ♥ 
 
Efter en stund till på baren var klockan bara 22 och Madde, Thea, Victor och jag kände att vi inte skulle hålla ut till midnatt, så vi började gå tillbaka till den stora floden för att sedan ta en taxi hem. När vi kom ner dit märkte vi att man kunde promenera över bron, så vi passade på att göra det och se ut över floden. Väl på andra sidan var det ännu mer ståhej vid ett tempel, så vi stannade där en stund och myste. Det var massa munkar och en liten fontänliknande konstruktion med massa fina ljus. Efter det åkte vi till slut hem. Så bra kväll!
 
Brödsköldisar!
Entrén till riverwalk:en, före och efter solnedgång
En bild Sten tog på mig
Gänget! Från vänster till höger, bordet runt: Rogier, Ruben, Ablo, Karola, jag, Max, Linn, Madde, Victor, Oscar, Sten, Thea, Martin, Lisa
Brödsköldpaddorna i vattnet!!
Jag när jag bad min bön och placerade ut min brödflotte
Stora floden. Fiskespöna användes för att hissa upp och ner flottarna då det var flera meter ner till vattnet
Victor & jag vid templet
 
Minimunkar!! 

» slutspurt

Helt sjukt att det är mindre en månad kvar nu. Fast det låter typ mer än det egentligen är. 1,5 vecka av lektioner, 2 veckor av prov. EN ynka vecka kvar av lektioner?? Hur hände detta?? Däremot har jag typ en miljon presentationer och uppgifter kvar. Och första slutprovet sker idag! Woooo
 
Sjukt det kommer vara att sluta ha på sig skoluniform varje dag. På ett sätt har det varit skönt att slippa välja kläder på morgonen, och på ett annat har det inte alls varit kul för att det är rejält obekvämt haha. Jag som alllllldrig har på mig skjorta. 
 
Men!! Om 1,5 vecka kommer Sigga hit!!! Och sen när hon åker kommer pappa hit!! Och sen är det bara 1 vecka kvar!! 
 
 

» negativa kulturskillnader

Ibland blir jag så jäkla trött på Thailand. Ja, det är härligt väder och god mat, men vissa saker är bara så himla orimliga.
 
Som imorse.
 
Backstory: Som student här i Thailand måste man ha på sig skoluniform på lektionerna, oavsett vilket år man går - till och med universitetselever, med undantag för vissa fakulteter. På min fakultet har samtliga lektioner obligatorisk närvaro, för att få närvaro måste man skriva in sig utanför klassrummen, och de listorna vaktas av andra elever. 
 
Idag hade jag presentation på min första lektion. Under denna presentation behövde jag ha på mig en speciell outfit, dvs. inte skoluniformen. Så jag kom dit till där man skriver in sig, letade upp pappret för min kurs, tog pennan och skulle precis signera mitt namn när thaieleven som vaktar tog pennan ur min hand och sa "Sorry. You need to wear your uniform." Okej. Jag svarar att jag har presentation under lektionen och att jag har min skoluniform i väskan, som jag ska byta om till efter. Det måste de ju förstå. Men nej - jag får samma svar igen. Av principsskäl ska jag alltså sätta på mig uniformen i 10 sekunder för att få skriva mitt namn på listan och få närvaro för att sedan ta av den igen. Jag försökte en gång till genom att förklara att presentationen är om 5 minuter och att jag kommer byta om direkt efter och tog upp uniformen ur min väska. Jag hade uniformen i handen, hur kan det inte vara nog? 
 
Utan annat val fick jag sätta på mig min skoluniform utanpå mina ursprungliga kläder. I protest brast jag ut "Congatulations on being stuck in the past. This is why your country isn't moving forward." och kastade av mig skoluniformen framför dem efter att ha skrivit uppp mig. Jag vet. Det var inte det bästa jag kunde ha sagt eller gjort. Det var egentligen inte var hans fel, han är bara en produkt av samhället. Han kommer förmodligen aldrig varken ta åt sig eller förstå; jag kommer bara vara "den dramatiska bytisen" i hans ögon, som han berättar om för sina kompisar och skrattar åt. Men jag bryr mig inte. Jag vet att om jag inte fått ut nåt hade jag bara suttit och kokat i min ilska hela dagen, så yay me. 
 
Det är sådana här skitsaker som får mig att tappa hopp och inse hur trångsynta många i denna kultur är. Att man blint gör saker utan att ifrågasätta eller kritisera kommer alltid vara bortom min förståelse. Som imorse. Vakteleverna har blivit instruerade om att inte låta någon utan uniform signa in. Bakgrunden är rimlig, eftersom att annars kan vem som helst skriva in sig för någon annan så att personen som faktiskt behöver gå på lektionen slipper. MEN, när någon kommer med en legit ursäkt och dessutom har både ID på sig och uniform i väskan, hur kan de då hålla fast vid instruktionerna av princip? Jag tycker att det är helt galet. 
 
Det ovillkorliga regelföljandet genomsyrar verkligen det thailändska samhället. Thailändare följer syftelösa regler till punkt och pricka utan så att det i sin tur faktiskt förhindrar eller fördröjer människor från att göra saker. Även om något är helt och hållet orimligt och inte hjälper någon - är det en regel så följs det. Det finns en thailändsk tonårsserie som heter Hormones som behandlar detta ämne i relation till regler om utseende i skolor: att man måste bära uniform, hur man får och inte får ha sitt hår, att smink är förbjudet etc. En kille rebellar och har på sig vanliga kläder till skolan och utmanar skolans auktoritet genom att be dem ge honom en anledning till varför han ska bära uniform. "Ge mig en faktisk anledning så tar jag på mig den igen, jag vill bara veta varför." - och lärarna vägrar att svara. För att de kan inte svara. "Det bara är så." 
 
Update: Jag kom på ett till exempel på situationer då detta uppstår - när man ska beställa mat. Försöker man ändra en rätt över huvud taget eller beställa något som inte finns på menyn (men som man vet att de kan göra baserat på rätter/ingredienser man tidigare fått) har de ingen aning om vad de ska göra. Det är som att hela deras värld rasar när man försöker ändra på en liten grej. "No onions please". VA? Men det är ju lök i rätten???? Också helt obegripligt. Det är liksom inte svåra saker vi har bett om när de blivit så förvirrade att de håller på att svimma, speciellt i kombination med att de är urusla på engelska. Kan ge ett konkret exempel:
Lara och jag skulle beställa pasta carbonara. Det finns på många restauranter här och ibland görs de på grädde istället för ägg. Lara ville se till att det inte var någon grädde i hennes, medan jag inte brydde mig och bara ville ha så som de brukar göra den. Jag ville att de skulle göra min så som de brukar liksom, tänker att det ger största chans för att den är så god som möjligt. Att vi skulle beställa två olika sorter av samma rätt var bortom servitriserna. De var tvungna att ropa på backup 2 gånger (något som också händer extremt ofta, "wait a minute" och så kommer en till thailändare) och vi förklarade så enkelt vi bara kunde. Lara pekade på sig själv och bilden av rätten i menyn, sa NO CREAM PLEASE. Efter en stund och ytterligare förklarande verkade de fatta. Sen gjorde jag samma men sa NORMAL PLEASE. De fattade inte. Jag förklarade "the way you usually do it". De stod bara och stirrade. "Just this" och pekade igen. Ingen respons. "Normal". "No meat??" Och så fortsatte det i drygt 5 hela minuter. 
 
 
Nu när jag ändå är igång kan jag passa på att nämna lite fler jobbiga saker med att bo i Thailand:
 
- Folk går SÅ långsamt. Alltså det långsammaste jag någonsin varit med om. Jag kan på riktigt stanna ibland och stå stilla i flera sekunder och det gör ingen skillnad. Jag tänkte att det kanske skulle tvinga mig att bli mer tålmodig, men det har gjort raka motsatsen. Saknar Sverige och "Stockholmsstressen", aka. effektivitet som förgyller vardagen och gör allt smidigt, otroligt mycket.
 
- Den otroligt låga nivån av effektivitet generellt. Som hur långsamt de går, att de slösar tid på att transportera sig själva när det inte behövs, men det återspeglas även på så många olika plan. Till exempel, när jag ska ha gruppmöten till skolprojekt. Jag har en grupp med vilka vi har timlånga gruppsamtal, alltid minst en timme långt, oftast 1,5-2h där vi kommer fram till precis ingenting. Och om vi kommer fram till något över huvud taget skulle det kunna blivit täckt på 15 min max. Jag skojar inte. En gång hade vi ett samtal på 1,5h där vi bestämde att vi skulle ses en viss dag. Som vi redan hade kommit överens om under lektionen dagen innnan när vi sågs. Jag förstår inte hur folk inte kan ha något emot att slösa tid? Det är inte bara för att jag är på utbyte, utan jag vill alltid göra det mesta av min tid. Speciellt när det är någon annan som slösar min tid. 
 
- Och på tal om att slösa tid, hur thailändare har i princip noll respekt för tid, närmare bestämt att komma i tid. Gällande bussar kan jag köpa det - de åker när de är fulla och kommer ca. var 15e minut. Det är okej. Men! Eleverna i min skola kommer sent till varenda lektion, varje dag. Och då menar jag inte 10-15 min sent, kanske till och med 20 som i Sverige. Nej nej, här är det standard att komma 30-45 min sent. Vissa kommer till och med 1,5h sent. HUR
 
Varsågoda för min lilla rant. Hoppas ni uppskattar hur jäkla bra det är i Sverige ändå. Puss 

» saknad, längtan

Det finns inte ord nog för att beskriva hur mycket jag saknar och längtar efter Axel. Tänk att det bara är 4 veckor kvar nu, och att vi varit ifrån varandra i 4 månader. Att vara utan Axel har verkligen varit bortom jobbigt. Att gå från att bo tillsammans och hänga varje dag till att bara kunna höras på telefon om kvällar och morgonar. Det är 13 timmars tidsskillnad, så vi sover i princip under hela varandras dagar. Just nu känner jag mest att jag bara behöver en kram. 
 
Men snart ses vi igen. 
 

» hedvig på besök!!

Bara en vecka efter att Ninni lämnat var det dags för besök igen, för då var Hedvig på väg hit!! Bara en vecka mellan mina bästisar, såå nice med massa kvalitetshäng. Så, vad har vi gjort då? Eftersom att varken Ninni eller Hedvig hade varit i Asien över huvud taget innan blev det ett ganska likt schema för båda två så att vi inte skulle missa några major grejer eftersom att de båda bara var här i 5 dagar.
 
Så!
 
Dag 1
Hedvig anlände vid 10 på morgonen, och då vankades det direkt brunch! Vi tog tuktuk till vattnet och speedboat upp till en vegansk restaurant som heter Mango. Jag hade inte varit där innan, men menat att gå dit väldigt länge så det var supermys. Portionerna var större än störst, vi kunde inte ens ätit upp hälften haha. Hade vi vetat hade vi lätt delat på en rätt.
 
Hursomhaver var det supergott och en toppenstart på dagen! Efter maten promenerade vi förbi Khao San road, där vi brukar festa, sedan genom ett tempel och tillbaka till vattnet för att ta speedboaten vidare till Wat Arun, ett välkänt tempel. Vi promenerade runt där, tog lite bilder och beundrade hur vackert bygget är.
 
Efter tempelvisiten gick vi hem, det är bara en ca 15-minuters promenad från mig, gick ner till poolen och badade lite för att sedan joina Madde som skulle in till stan och träffa en egen kompis på besök för middag och takbar! Det blev Octave och det var supertrevligt. På vägen hem, i taxin, somnade Hedvig som en stock.
 
Dag 2
Efter en välförtjänt sovmorgon åt vi lite lunch och sen var jag tvungen att åka till skolan och ha lektion. Hedvig stannade hemma, badade i lite igen och solade på taket. När jag kom hem åt vi middag på hörnan för att sedan åka till Sai Tai Mai-nattmarknaden! Vi hittade minsann ett par fynd, mycket bra kväll.
 
Dag 3
Denna dag var det dags för en heldagsutflykt! Hedvig, Thea och jag tog bussen till tågstationen för att bege oss mot Ayutthaya ([a-jått-aa-jaa] alla a:n som i [a]nka), Thailands gamla huvudstad innan Bangkok, när landet var känt som Siam. Ayutthaya är faktiskt vad som gav namn åt Thailand, då thailändarena efter/under (osäker) andra världskriget blev inspirerade av tyskarna som bytte sitt landsnamn till Deutschland, och ville göra detsamma. "thay" togs från Ayutthaya, "land" togs från Deutschland och tillsammans blev det Thailand.
 
Ayutthaya är i alla fall en vanlig stad idag, bortsett från att det finns en hel del ruiner utspridda över staden! Ruiner från den gamla huvudstaden som förstördes på 1700-talet av burmeserna och konstruerades av thailändarena ca. år 1350. Området är idag UNESCO-certifierat.
 
Vi hyrde en privattuktukchaufför för dagen, som kostade ynka 600 baht (=165 kr) totalt, dvs. 55 kr per person. Haha, det är helt sjukt faktiskt. Det gick i alla fall jättebra och var såå skönt att slippa cykla flera mil. Vi såg massa av de vackra gamla templerna och ruinerna och hade en alldeles toppendag.
 
Dag 4
Lördag och jag hade lektioner igen. Innan vi var tvungna att bege oss till skolan åt vi brunch på Sivalai samt hade lite soltakhäng. På vägen till skolan går man ju igenom en marknad, så jag visade Hedvig runt där så att hon kunde gå tillbaka dit medan jag hade lektion, vilket hon gjorde och shoppade lite. Efter min lektion åkte vi hem igen, för att äta middag och sedan dra till Khao San! Hedvig tyckte att det var som att vara 18 igen för en kväll. 
 
Dag 5
Sista dagen! ☹️ Efter att ha vaknat och skakat av sig bakisheten (till största del, Hedvig var lite extra hängig haha) satte vi oss på bussen till tunnelbanan och sen tunnelbanan till helgmarknaden Chatuchak! Hedvig sov på min axel hela vägen och vaknade sedan upp pigg och kry. Chatuchak var kul och hetsigt som vanligt, jag fyndade bl.a. lite thailändskt te! Efter Chatuchak fortsatte shoppingen på MBK, och sen när vi var helt slut drog vi till Cabbages and Condoms för middag - ett måste i Bangkok. Efter middagen gick vi även på bio och såg Bohemian Rhapsody, som var riktigt bra.
 
Tack för en toppenhelg bästis ❤️❤️❤️❤️❤️
 
Båttur till Mango + maten!
Lite fina omgivningar på vägen
War Arun :)
Utsikten från Octave
Bästisar på rooftop 😍
Sai Tai Mai
Lokalbuss till tågstationen, jag tar den väldigt ofta. Tar 20 min och kostar 9 baht (= 2,49 kr) // Tåg till Ayutthaya! Tar 1,5h, kostar 15 baht (4,15 kr)
En buddhistisk munk bredvid Buddha! // Chaffis visar hur vi ska åka
Takhäng
Khao San!
Cabbages & Condoms
Biooo

» älskade bästis på besök!!

Förra veckan var min bästis här och hälsade på!!! Som jag längtat efter henne ❤️❤️❤️
 
Vi hann göra såå mycket, trots att hon bara var här i 5 dagar. Ett helt och hållet fullspäckat schema haha. Första kvällen, trots jetlag, åkte vi till Indy night market där vi strosade, shoppade lite och drack passionsfruktssmoothies. Snart efter däckade vi fort i säng haha.
 
Första heldagen vankades det brunch på FabCafé i Ari-området tillsammans med Thea, vilket var väldigt mysigt, följt av strosande på helgmarknaden Chatuchak. Efterråt drog vi vidare till MBK, Bangkoks bästa shoppingcenter. När våra ben höll på att ge in drog vi till min favoritrestaurant, Cabbages and Condoms för att äta middag. De har dessutom en gift shop, och där passade Ninni på att köpa en t-shirt haha. Det ungerfärliga motivet syns på en av bilderna längs ner, där Ninni poserar mellan en kondomstaty och en skämtplansch om kondomer. Efter det mötte vi upp med Andreas för att ta ett glas; han föreslog Neon-marknaden i stan och så blev det! 2 kvällsmarknader på 2 kvällar. Imponerande. 
 
Dag 2 tog vi sovmorgon och beställde smoothiebowls till brunch. Ninni fick låna en skoluniform av min kompis Madde samt ett ID från Manouk och med det get up:et begav vi oss till Grand Palace i hopp om att komma in gratis. Det kostar typ 500 baht för turister (en måltid kostar typ 60, en smoothie 30 för pengareferens) men för locals är det gratis! Och det funkade, så vi var mycket nöjda 😎 Efter palatsvistelsen drog vi hem till Sivalai igen, och tog moppetaxis dit. Ninni tyckte det var sååå roligt, hon blev helt i extas haha. Lite senare bestämde vi oss för att dra in till stan och ta en drink på en takbar och gå på lyxbio efter. Vi drog till Red Sky Bar och sen till Paragon för att se A Star Is Born - vi hade noll förväntningar, ville mest bara gå på bio och sitta i sköna stolar, och den var faktiskt sååå bra. Visste att det var Lady Gaga, men trodde den skulle handla om hennes liv. Väldigt bra iaf. Kvällen avslutades med varsin ansiktsmask som jag hade köpt i förväg :) kolla vad söta haha
 
Dag 3!! Efter två väldigt intensiva och hektiska dagar bestämde vi oss för att unna oss sovmorgon igen följt av lite brunch igen och solhäng på taket. Jag pluggade lite, vi beställde smoothies & en kokosnöt till Ninni, väldigt mysigt indeed. Efter en tidig middag hemma på Sivalai drog vi oss även till ytterligare en nattmarknad, nämligen min favorit Sai Tai Mai. Där träffade vi den sötaste lilla beaglevalpen jag någonsin sett, den var bara 2 månader gammal och iklädd en drakdräkt 😭😭🐶 Ägarna såg mig stirra på den och sprang fram för att låta mig klappa!! Jag frågade om jag fick ta en bild på den och de ba YES och sträckte fram hela vovven så att jag kunde hålla. DEN VAR SÅ LITEN OCH SÅ MJUK
 
Dag 4 hade jag lektioner hela dagen, så Ninni fick följa med och utforska campus. Vi åt lunch tillsammans, och vid 16 åkte vi hem ihop för att äta en sista middag, packa, kolla lite film och ha en myskväll. Redan 05:30 kom Ninnis taxi för att plocka upp och ta med henne till flygplatsen. Men vi hade det såååå bra!
 
TACK FÖR DENNA VECKA BÄSTIS ❤️❤️❤️❤️

Indy market 
FabCafé!
Ninni & en sallad samt hennes nyinköpta väska
Thea och jag 
Chatuchak! 
Cabbages & Condoms. Yes statyn till höger är helt gjord av kondomer. 
Neon-marknaden
Smoothiebowls på taket! 
Grand Palace!
Skoluniformer // Moppetaxi
På väg till takbar // Utsikt
Red Sky Bar // Djuransiktsmasker
Takhäng :)
Höll på att skratta ihjäl mig av dräkten haha, hur söt var den inte????

» halloween

Äntligen var det dags för Halloween!! Det vankades takfest på ett av de andra studentboenderna, de hade dekorerat jättefint och alla var så bra utklädda. Efterråt drog vi till Khao San som var proppfull med människor - det gick knappt att röra sig haha. Det var en väldigt kul kväll i alla fall! Jag var utklädd till en banan :) 
 
 

» fredag - vegansk resto & bokcafé

Igår var en oväntat himla mysig dag. Det började med att jag var tvungen att åka till skolan tidigt för att möta upp min thailändska grupp och filma en video till en presentation haha. Efter det åkte Thea och jag in till "stan" för att äta lunch på den veganska restaurangen Broccoli Revolution - och det var såååå gott 😍
 
Efter vår sena lunch hade Thea kollat upp en bokaffär hon ville till för att köpa lite begagnade böcker. Det stället var så mysigt och inspirerande att till och med jag hittade en bok! För er som inte känner mig är jag i princip sämst i världen på att nöjesläsa. Mest för att jag läser så himla långsamt, vilket i sin tur gör att jag tappar intresset, så det tar mig evigheter att ta mig igenom en bok. Sen fick vi lite feeling och googlade upp ett bokcafé för att sätta oss och läsa våra nyfunna böcker. Det var såå mysigt. På vägen dit strosade vi även genom Emquartier (ett megafancy shoppingcenter) som satt upp såå fina juldekorationer. Lite tidigt, men jag klagar inte. 
 
För övrigt är dessutom min gamla kompis Hillevi och hennes kompis här just nu, så Thea och jag passade på att åka och möta upp dem på en drink! Det blev på Wallflowers, en så himla fin bar i Chinatown.