» Bar Rouge

Såklaaart var vi tvungna att besöka Bar Rouge en kväll i Shanghai! Varje torsdag är det ju Ladies' Night där, vilket betyder gratis drinkar, så då drog vi dit. Det var lika fint som jag mindes det. Efter en stund där gick vi ned till vattnet och njöt av kvällsutsikten en stund. Skylinen är sååååå fin, det går verkligen inte att få nog?!
 
 

» mat, mat, mat

En av de främsta anledningarna med att resa till Kina är ju ändå maten. Det är heeelt sinnes vad gott kinesisk mat är, så här kommer en compliation av alla matbilder jag tog under resan! 
 
 

» Qibo ancient water town

 En av dagarna i Shanghai var Axel och jag i en vattenstad i utkanten av Shanghai! Jag hade varit där en gång tidigare, och det var precis lika fint som jag mindes. Det enda var att det var så fruuuktansvärt varmt, närmre 40°C, så det var i princip omöjligt att vara utomhus i solen, så det blev en kort visit. Inte för att man egentligen hade behövt så mycket längre då vattenstaden är väldigt liten. 
 
 
 
 

» street lights & dodgeball

I French Concession i Shanghai finns det såå fina vägar som är markerade med träd på vardera sida, alla vilka dessutom är upplysta. Det är så himla fint vid kvällstid. Kolla bara!!!
 

Dessa bilder togs när vi var på väg hem från att ha spelat dodgeball (läs: Axel spelade, jag tittade på) på en sportbar vid namn Cages med Josh och hans vänner. Som den sportfåne han är tyckte såklart Axel att det var huuuur kul som helst haha. Jag tog dessvärre inga bilder på själva baren men den var sjukt cool! Det var ett enormt utrymme med bänkbord, lite som en biergarten, och runt omkring fanns olika salar där man kunde t.ex. spela dodgeball samt batting cages.
 
Här är två bilder jag tog på Axel när han spelade iaf: 
 

» Shanghai

Heeeeejjjjjj!!
 
Nu har Axel och jag varit i Shanghai i drygt 10 dagar, och imorn är det dags att åka hem. Ni som följer mig på Instagram (@rioor) har ju fått följa en del av vad vi gjort, men jag tänkte såklart uppdatera här också.
 
Sååååååå:
 
Efter en lång, lång flight var vi äntligen framme i Shanghai. Vi tog tunnelbanan in till stan där jag bokat hostel åt oss precis bredvid East Nanjing Road, vilket är typ helt stört läge för det pris vi betalade. East Nanjing Road är en enorm gågata samt Shanghais största shoppinggata som även leder till the Bund, den kända utsiktsplatsen med stadens skyline. Den här, ni vet:
 
 
Självklart blev det första vi gjorde då att gå och kolla in denna maffiga utsikt. Sedan letade vi mat, jag tog med Axel till min favoritstreet food-gata som det med ligger relativt nära vårt hostel, WIN! Efter lite mat osv. drog vi oss så småningom till Found 158 för att möta upp med Josh och kolla VM-matchen Frankrike vs. Uruguay. Found 158 var sjukt fett - man kom in på ett underjordisktområde där alla de västerländska barer som tidigare utgjort den klassiska bargatan blivit nedflyttade efter för mycket klagomål av kineser. Från marken ovan kunde man se ner på ett torgliknande område och längs väggarna låg då dessa barer. I mitten av "torget" som vi nu kallar det, var det flera storbildsskärmar som man kunde stå och kolla på matchen på och Budweiser hade små ölstånd överallt. Typ samtliga barer visade även matcherna på vanliga tv-skärmar. 
 
 
Mer kommer snaaaart, puss

» SVERIGE - SCHWEIZ

 Holaaaa,
 
Vilken dag, vilken match!! Tänk att vi är i kvartsfinal nu?? 🇸🇪⚽️
 
Eftersom att det var VM-match Sverige - Schweiz igår var jag, Bella, Hedvig, Alexandro och ett par av hans kompisar i Tele2 Arena och kollade på storbildsskärm (800 kvm!). Det var sjukt fett, och sååå bra stämning. Vi hade verkligen jätteroligt 😍🍻
 
 

» Loopen & Martin

Heej alla bloggisar,
 
Idag är det söndag och jag har haft en toppendag! Morgonen började med ett tidigt sms från min Axel som är på Almedalsveckan på Gotland, följt av att jag låg och drog mig i sängen i kanske 2 timmar. Ååh, helg. På eftermiddagen tog jag det lugnt, jobbade lite på en artikel till min praktik, och sen for jag in till stan för att träffa Martin! Vi ska nämligen båda på utbyte till Thailand i höst, vi har inte känt varandra särskilt länge alls eftersom att vi hade vårt första utbytesmöte så sent som i slutet av april, men vi har klickat superbra och till och med bestämt att vi ska bo tillsammans! Ni kommer att få se mycket mer av honom här på bloggen i höst. Vi hade i alla fall det supermysigt på Loopen Marina i Hornstull, ni vet, den där baren som ligger och flyter ute på vattnet och har hundmeny! Var där med Aston och mamma en gång för 4 år sen :)). Vi satt och bara snackade och drack öl i timtals. Så himla fin vän det där, ser mycket fram emot Bangkok med dig. 
 
Hur var er söndag?! 😝
 
 

» midsommar & axels födelsedag

Hejjjjj!! 🌸🌸🌸
 
Förra veckan var det midsommar och Axels 23årsdag! Fabian körde upp från Skåne dagen innan för att kunna vara med, så vi väckte Axel på hans födelsedagsmorgon med lax- & avokadomackor och presenter. Sen kom resten av gänget, dvs. Olle, Gabbe och Hedvig! Jag gjorde massa kransar till oss, de blev inte de snyggaste men väldigt mysiga :))
 
Under dagen blev det lekar, hamburgargrilleri, beer pong, musik och allmänt bra stämning ute i växthuset. Synd bara att det var så kallt! Typiskt midsommar :-) Hedvig hade dessutom bakat en såå god tårta! Olle skrev om "sol, vind och vatten" till "grädde, daim och hallon - det är mina tårtor gjorda av" till Hedvigs stora förtjusning. 
 
Alla förutom Gabbe sov över, så dagen efter spelade vi sällskapsspel, Hedvig lagade pannkakor och alla var mysbakis. Hedvig stannade dessutom hela dagen med mig och Axel så kollade vi alla tre matchen ihop (Sverige-Tyskland, deppigt resultat). 
 
Men tänk vilken bra midsommar det blev!!! Hoppas ni hade det lika bra som viiiiiii  🌺🌼🌻🌹🌷💐