» Halloween

Hej alla läsare!
 
Vet att det var ett tag sen. Men! Idag är det torsdag och på lördag är det Halloween! Imorn eftermiddag tar min roomie Lisa och jag snabbtåget till Ningbo för att gå på min vän Ashleys (som jag lärde känna på Sanya) fest! Dagen efter åker vi tillbaka till Shanghai för att fortsätta Halloweenfestandet i vår kära hemstad. Det ska tydligen vara riktigt maffigt, så vi är supertaggade. Ska försöka ta lite bilder så får ni se min dräkt osv haha.
 
 

» SANYA pt 2

Hej igen! Som ni kanske förstod var ju jag i Sanya förra veckan, så nu tänkte jag berätta lite mer om det. Som sagt reste jag ju med Josh (amerikan), Karl, Alexander och Sven (alla tre tyskar). Josh och Karl går på Shanghai University och Sven och Alex är Karls kompisar från Tyskland som åkte hit för att hälsa på Karl och resa runt i Asien. Sen var det också en massa andra från Shanghai Uni, mest tyskar de med, som också var där, men på ett annat hostel osv. Vi hängde med dem en dag och två kvällar.
 
Sanya var helt otroligt. Staden ligger på ön Hainan som ligger i södra Kina, precis öster om Vietnam. Det brukar kallas "Kinas Hawaii" och det görs det verkligen rätt i! Varmt hav, soliga stränder, god mat, allt var bara så härligt. Vi hängde en hel del på stranden, gick ut en kväll, drack masssa öl och som ni såg i mitt tidigare inlägg, snorklade en dag! Hade fruktansvärt roligt med de där grabbarna, skrattade så jag dog typ varje dag. Riktigt dreamteam var vi.
 
 
Karl snickrade ihop ett alldeles utomordentligt vackert halsband till mig, haha
 

» wi-fi / wushu / taiji

Hej allihopa! Nu har vi ÄNTLIGEN fått tillbaka vårt wi-fi! Ända sedan jag kom hem från Sanya har det mer eller mindre varit avstängt, men idag kom vår wi-finisse och fixade så nu slipper vi hänga på Starbucks hela tiden haha.
 
I helgen blev jag supersjuk, jag fick nämligen både ögon- och öroninflammation samt en rejäl förkylning. Sen hjälpte det inte heller att luftkvaliteten sjönk drastiskt och mina lungor fick ta smällen. Så nu är jag ett litet hostmonster som varken hör eller ser ordentligt. KUL! Köpte iaf en mask idag, så nu kommer jag se sådär riktigt kinesisk ut på väg till skolan (det är som värst på morgonen).
 
I måndags hade vi vår första wushuklass, och det var superkul! Wushu är en kampsport som jag tidigare aldrig hade hört talas om, men är ganska sammankopplad med taiji (det man stereotypiskt ser folk utföra i grupp i parker typ i film; långsamma, synkroniserade rörelser) som jag för övrigt också börjat på! Wushu är roligast, för det går fortast fram och det händer konstant saker. Taji är mer avslappnande, som yoga, fast det verkar mer handla om att röra sig framåt..? Lite oklart ännu eftersom varken av våra lärare snackar något annat än kinesiska. Haha!
 
 

» Snorkeling in Sanya, Hainan

Andra delen av mitt lov hängde jag med Josh, Karl, Sven och Alexander till Sanya där vi stannade i 4 dagar. En av dagarna åkte vi och snorklade med massa andra tyskar vi kände sedan tidigare från Shanghai men som bodde på ett annat hotell i ett annat område men var där samtidigt.
 
 

» STORM EDM festival

Hej kära vänner! Den senaste veckan här har varit "golden week", vilket betyder att alla har varit lediga. Typ motsvarigheten till ett väldigt tidigt höstlov? De flesta reste omkring, antingen hem till sina familjer eller någonstans nytt för äventyr. Själv började jag mitt lov på STORM, en av de största EDMfestivalerna i Kina, och herrejesus vilken upplevelse det var. Jag har ju aldrig varit på festival förut, men alltid velat gå, så detta var verkligen en rejäl start. Haha, hur ska jag kunna toppa detta! Jag var där med ett gäng på ca 10 pers, kände 2 sedan innan och lärde känna resten under de två dagarna av elektronisk eufori. Vi hade helt fruktansvärt kul ihop, dansade tills fötterna värkte, sjöng med så jag tappade rösten, fick sitta på axlar, vifta med en enorm amerikansk flagga, vi "stal" öl och skrattade tills vi storknade. Den andra dagen regnade det och det gjorde allt bara roligare, det var ju varmt så man frös inte det minsta. Dyngsura skuttade vi omrking utan en gnutta oro, man kände inget annat än nuet. Det var bara då, vi och musiken, ljusen, festivalen. Helt jävla obeskrivlig känsla. Kevin (han med amerikansk flagga och regnbågsparaplyhatt på vissa bilder) kastade upp mig på sina axlar ett par gånger under finalnumret och jag fick hålla hans flagga högt över publiken. Ett tag var vi den enda flaggan uppe, och fy vad det var fett. Kamerorna svängde förbi och mitt överlyckliga ansikte visades på storbildsskärm inför x antal tusen människor.
 
Fyfan vad kul det var. Långt bortom mina förväntningar.