» åttonde flytten

Idag sa jag hejdå till det som varit mitt hem de senaste 21 månaderna för sista gången. Det där med att flytta, det är alltid lika sorgligt. Detta är ändå åttonde gången jag gör det, men jag kommer nog aldrig att vänja mig. Jag fäster mig så fort och så lätt vid saker och ting, speciellt bostäder. Det finns så otroligt mycket minnen i Strindbergsmuseet, på ett och ett halvt år hinner det allt hända saker och ting. Denna lägenhet har varit med om 3 pojkvänner, 2 på g:n, en massa vänner som kommit och gått, och ännu fler som alltid bestått (lol rim). Har varit så jävla ledsen och så jävla glad, det här stället har fan varit med om allt.
Men nu är det dags att lämna Drottninggatan, och flytta vidare till Scheelegatan, eller Gelégatan, som jag gillar att kalla det. Flytten är i full process och det är saker precis överallt. Förhoppningsvis är det nog klart snart, jag hatar att leva så här: i kaos och på mikromat.
 
Ps. alla är välkomna att hälsa på!! komsiiiii

» en bibel om PARIS

Hej alla finfina läsare!
Änltigen är jag hemma igen efter 2 alldeles magiska veckor i Paris. Jag har försökt blogga lite då och då men min teknik svek mig, så bered er på världens bombinlägg nu.
 
Jag har varit i Paris ett flertal gånger innan, på klassresa, hälsandes på syrran när hon bodde där, osv., men den här gången skiljde sig obeskrivligt mycket från de andra.
Vi har precis spenderat två hela veckor i Paris, helt själva och jobbat. Under dessa 14 dagar har vi endast haft tre träffar med skolan; besök på Musée d'Orsay, le Louvre och Versailles, annars har vi såg lärarna när vi prickat av oss vid hemkomsten om kvällarna.
 
Eftersom jag har så otroligt mycket att berätta gör vi små underkategorier här, hehe.
 
-OBS- i detta inlägg visar jag endast instagrambilder. riktiga bilder och andra mobilbilder kommer i ett annat inlägg!
 
JOBBET/PRAON
Vi var ca 80 elever från Franska Skolan utspridda på praoplatser över hela Paris. Folk har jobbat på museum, restauranter, caféer, blomsteraffärer, med mera, med mera. Jag jobbade på ett dagis, École Maternelle Bayen, tillsammans med Isabella, Arya, Disa och Amanda, och det lär ju faktiskt ha varit det bästa jobbet - har haft det såååååå underbart!
Mina arbetsdagar började vid 8.20 och slutade 16.30. Under dagen hade vi även 2 raster på 30 min var och en lunchrast på 2 timmar, så totalt jobbade vi 5 timmar om dagen, förutom på onsdagar då vi var lediga. Och arbetet i sig var inte alls ansträngande heller. Många av mina vänner kom hem med ont i alla möjliga kroppsdelar, slitna och dödströtta av allt hårt arbete, medan jag fått måla, övervaka, pyssla och leka med barn. Vi hade alla varsin klass som vi arbetade med båda veckorna, min lärare var sjukt bra och alla mina barn ännu bättre. 29 stycken små treåingar har jag fått lära känna, bästa åldern kan jag ju bara säga. De var stora nog att gå på toa och snyta sig själva och så, men små nog att de behövde ens hjälp att knäppa knappar, dra upp dragkedjor, sätta på mössor, skor, visa vilket håll man skulle sätta på sig byxorna åt, osv. SÅÅÅ söta, smälte sönder.
Det sjuka var att de snarare såg ut att vara typ 6 än 3, eller så var det bara jag som hade en vrickad verklighetsuppfattning, men alltså några av dem var så långa att de nådde upp till precis under mina bröst med huvudena. Craazy.
Under dagarna var det mycket lek, vi målade lite diverse, läst sagor, dansat, haft gympa (läs: lekar), räknat, med mera med mera. En dag kom det till och med en farm till skolan, och självklart var jag tvungen att gå upp på "scen" och vara med i spektaklet. Blev utklädd till mormor och tvingad att bära omkring på diverse djur. Haha, fast det var jävligt roligt.
 
Jag och le mouton
Gympalektion, vi övade på prepostitioner. "Sätt lådan huvudet". Mycket roligt.
Fick med mig ca 45 teckningar hem, skojjar inte ens. Minst en av varje liten sötnos.
BOENDET
Vi bodde på Ibis Budget Hotel uppe i Jaurès (läs: man uttalar faktiskt s:et), 19e arrondissemanget, uppe i Paris högra hörn. Det tog typ minst en halvtimme med metron att ta sig någonstans, oavsett vart man skulle. Fast jag tyckte ändå inte att det var så farligt, konstigt nog, jag som är van vid att kunna gå överallt på max 15.
Jag delade rum med min bästa Diana, och fy satan vad kul vi har haft. Alltså har inte garvat så mycket som jag gjort på den här resan på huuundra år. Sjuukt, den där tjejen, hon är så jävla rolig. Kan utan att överdriva säga att jag legat och rullat på sängen av garv minst fem gånger om dagen.
Själva hotellet var helt ok. Inte det bästa men absolut fräscht och så. Ganska bra frukost, fast fransk så vad ska man förvänta sig, typ bara onyttigheter, haha. Hjälpte ju inte direkt heller med att vi hade ett Franprix (mataffär) precis bredvid hotellet också, lol vad alla gått upp i vikt.
choklad på choklad på choklad
 
VÄNNERNA/AKTIVITETERNA
Jag bodde ju som sagt med Diana, så det blev ju ganska självklart att vi spenderade ganska mycket tid tillsammans. Vi var och shoppade, gick ut en maassa, besökte Eiffeltornet by night (försökte även picnica men defeatades av kylan), gick ut och åt, köpte hem snabbmat, vin, röjt sönder. Har såklart umgåtts med många fler också, men till största del har det varit Diana och jag denna resa, och fy satan vad kul vi har haft. Omg alltså vissa kvällar när vi gått ut, typ sista kvällen. Så jäääävla kul. Blev bjuden på drinkar (bla. absintshots), dansade på bardisken, släppte loss till my jaams. Självklart spelade de Thrift shop och jag bara kunde inte sitta still. Haha.
 
Dessa två veckor har varit två av de bästa i mitt liv. Kommer aldrig någonsin att glömma dem, kommer aldrig sluta längta tillbaka. Helt otroligt vad mycket jag varit med om, vad jag lärt mig saker och bara haft stört kul. TACK, TACK, TACK. Paris I love you, coming back for you one day

» le commentaire

Re; Tar studenten nästnästa år, med 96orna.
Alltså jag har ju alltid, alltid velat bo i Amerika, och speciellt velat gå high school. Hur många gånger har man inte tittat på amerikanska filmer och tv-serier och bara velat se hur det är på riktigt? Jag har i alla fall gjort det så fler gånger än jag kan minnas. Grejen är att jag tänkte egentligen inte åka, förra året hade jag en anledning att stanna, och det var en ganska bra och viktig anledning. Jag har såklart många fler anledningar till varför jag vill åka än varför jag skulle stanna, som faktumet att om jag inte åker i år, så kommer jag aldrig mer få en chans. Eftersom jag går i tvåan nu, är det här min sista chans att gå i high school, och jag VET att jag skulle ångra att inte ha gjort det när jag blir äldre, så mycket som jag drömt om det hela mitt liv. Men den anledningen som höll mig kvar förra året, finns inte längre, så nu känner jag inget behov att stanna, alls. Känner bara i hela min kropp att jag vill dit, att jag hör hemma där.
Sen så har vi ju också faktumet med att jag är rädd för att växa upp. Jag vill inte ta studenten nästa år, jag vill inte fylla 18 och behöva ta alla beslut själv (missförstå mig rätt, det är många fördelar av att vara 18 jag ser mycket fram emot, men jag är rädd för allt ansvar och vart mitt liv ska ta vägen - tänk om jag inte kommer in på utbildningarna jag vill gå, tänk om jag inte får några jobb etc. Jag blir skrämd av bara tanken). Så för mig blir det här ett alldeles utomordentligt bra sätt att få vara ung lite längre, inte behöva bestämma över allt själv.
Jag är så grymt taggad, verkligen helt otroligt. Vill bara åka nu.
Var lite tveksam till det där med att gå med 96or i början, men nu har jag ju lärt känna några av dem på skolan och de är faktiskt riktigt mysiga. Det blir nog allt bra.

» stress stress stress

Okej alltså jag orkaaaar inteeee. Så stressigt. Massa plugg nu i veckan, Paris på fredag, måste ha packat en väska till dess, och inte nog med det, så måste jag packa alla kläder jag äger eftersom vi flyttar medan jag är i La France. Hjälp.

Så här sitter jag istället, ödslar tid och tar otroligt vackra photobooth bilder, haha. Som tur är kommer min älskling hit imorn och muntrar upp mig. Puss på honom<3
 

» svar igen

Re; Amerikas västkust, med AFS, i sommar. :) Vad vill ni att jag ska berätta? Who is thiiis

» DOG, DETTA GJORDE HELA MIN DAG

 

» svar på kommentarer

Re; Japp, ska vara utbytesstudent nästa år :)

» sovmorgon men icke sa nicke

God morgon kära blogg. Idag hade jag egentligen sovmorgon till 10.35 (börjar i vanliga fall 8.20) så det är ju sjukt soft och så men det är inte lika kul att vakna vid halv sju tiden med världens mensvärk och inte kunna somna om sedan dess.Så himla roligt för idag har jag en svenskpresentation och ett spanskprov jag måste gå på. Lite tur i oturen har jag i alla fall, i och med att de är på eftermiddagen, och min kropp kanske kanske kan spare me the pain i några timmar så jag kan gå dit och göra de jädra proven. Jag tänker ju göra det oavsett men hade varit skönt om jag fick slippa smärta, tjoho. Jappjapp, nu ska jag duscha sådär obehagligt varmt (jag gillar ju kallduschar) och klunka den motsvarighet till Alvedon vi har här hemma och klaga lite ännu mera. Hoppas ni fick en bättre start på veckan än jag.
 
FAKK BIING A GURL
 

» Lyckan

Lyckan när mina sommarplaner glider in i varandra precis perfekt. Så här ser början av min sommar ut nu;
 
12 juni - min avslutning
15 - 16 juni - förberedande läger inför utbytesåret
17 juni - 3 juli - konfaläger på Sätra Brunn med bästa Schmelin och Linda
 
SÅ JÄVLA PERFEKT

» robin stjernberg

Helt ofattbart hur lycklig jag är nu. Alltså jag förstår inte hur jag kan vara så emotionellt fast vid en person jag aldrig träffat. Hela han bara sprudlar glädje, hans leende får mig knäsvag. Jag må vara världens största melodifestivalentönt, kan allt, missar aldrig ett program och tycker att de är de bästa 6 veckorna (+ de två ESC veckorna) på året, bättre än julafton och min födelesdag, men aldrig, aldrig, har jag varit så här fast vid en artist. Jag började gråta när Hedvig och jag insåg att han tagit hem hela skiten, tårarna bara rann och jag visste inte vart jag skulle ta vägen, jag vet fortfarande inte. Känner mig helt tom nu när allt är slut, vad gör jag nu?
Sjukt hur man kan ha en sån här kändiscrush, förstår nu äntligen alla andra fangirls. Blev t.ex. jätteledsen häromdagen när jag såg att Robin hade varit i vasaparken trettio minuter innan jag skulle dit med hunden. Det gör nästan ont i hjärtat att veta att han är i Stockholm och jag inte kommer att träffa honom. Helt ofattbart vad jobbigt det är, kan inte titta på honom utan att le och drömma mig bort. Skulle göra vad som helst för att få vara med på efterfesten som pågår nu, träffa honom och alla andra underbara melfestmänniskor.
Ingen förstår min kärlek för denna festival, knappt ens jag gör. Alla tycker det är larvigt, men den betyder något innerligt för mig. Jag vet inte vad det är, men hela känslan, hela alltet, jag ryser så fort melfestsäsongen börjar närma sig och slutar inte rysa förrän veckor efter ESC finalen.
 
 
Ps. Wille, jag vet att du kommer läsa detta och glöm inte att det är dig jag älskar på riktigt, tro inget annat.
 
Kändiscrushar finns för att man vet att de aldrig någonsin kommer hända, och även om chansen skulle komma så skulle man inse att man inte menat det på riktigt. Jag menar, det är inte som om du skulle kunna bygga upp ett riktigt förhållande (varesig kärleks- eller inte) om du är så starstruck att du skriker så fort du ser henom, om du verkligen ser personen i fråga som en idol, eller kändis.

» arkiv

Finns få saker som är så himla mysiga som att kolla igenom arkiv och minnas de där underbara stunderna. Saknar allt, sjukt underbara stunder.
 » HAHAHHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH


» a little less than half a year left now

lovetexts:

Go someplace where no one knows your name
http://data.whicdn.com/images/14247911/tumblr_lbsbnsiXko1qegy7eo1_400_large_large.png
Tumblr_m1yobgesa61rs8l17o1_500_large
 

» begging

God eftermiddag kära vänner,
Idag har jag haft stuuudiedag, så himla skönt. Var och hälsade på min plutt i hans skola, hade på mig mina nya jeaaans också. Så himla perfekta.
Imorgon börjar även skolan för min del, ser iinte riktigt fram emot det. Har i alla fall sovmorgon så det gör väl saken lite bättre.
 

» äntligen: jeans

Idag var jag och införskaffade nya jeans. HALLELUJAH vad länge jag gått utan ett par ordentliga brallor. Köpte även ett till par, mörkare och tighta hela vägen, men de får ni se en annan dag. Pusssss
 

» ANDRA CHANSEN

Ååååååhhhhhhhhh min älskling Robin gick vidare. Fy fan vad bra han är, och shit vad han förtjänar det. TA NU HEM HELA SKITEN BABE
 
 

» fisketången

Nu har vi varit här på västkusten sen i onsdags kväll, åker hem imorgon bitti. Hitills har vi ätit kräftor, gått långa promenader, myst inomhus när det är svinkallt utomhus och sådär hihi. Varit sådär mysiga som man bara kan vara på landställen.
Idag ska jag träna med Josefin, vi ska gå på house spinning, som det heter, ska bli intressant haha. Har blivit fett duktig nu, tredje träningen på en vecka! Ska tvinga mami att skaffa Friskiskort hemma också så att vi kan träna tillsammans.
Nu ska vi åka till Smööögen. PÖSS