» inte nu igen. trött.

Något jag aldrig kommer förstå mig på? Människor. Killar in particular.
Man tror att man känner någon, och in the blink of an eye blir man motbevisad. Jag förstår inte hur en person kan ge en uppfattningen om att vara på ett visst sätt, och sen en dag helt plötsligt bara totalt ändras så att man inte ens längre känner igen personen. Jag är så jävla trött på svenska killar. Jag är så jävla trött på att tro att man känner någon för att sedan få deras true fugly colors shoved up my face. Jag orkar bara inte. Eller är det bara jag som aldrig fattar hintarna? Kanske måste jag lära mig att läsa av människor bättre innan jag ger mig in i saker. Jag blir bara så arg och ledsen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag ger upp.
 
Det här är andra gången det händer i år. Come on.

» 10h tennis i veckan

Goder aftonnnnn,
Idag var det min fjärde dag på high school. Snart har jag varit här en hel vecka. Wow.
Idag hade jag historia, haha åh den läraren är så himla skön. Vi hade en liten muntlig quiz om filosoferna vi pluggade förra lektionen, så hon hade skrivit upp alla namn på tavlan, och så fick man gå fram två och två, ena sidan av klassen mot den andra, och så fick vi gigantiska flugsmällare - läraren skulle därefter säga en definition och vi skulle racea till tavlan för att slap:a rätt namn med våra flugsmällare. Haha, det var jätteroligt.
Lunch åt jag med Claudia idag igen, träffade hennes sophomore kompisar som var asroliga haha. Hade kör för första gången och o-m-g, det är Glee irl. Okej låtarna är väldigt konstiga och typ inte ens riktiga låtar, körlåtar ni vet? Men vi ska tävla och ha koreografi och tävlingsklänningar och åka till Florida och tävla och omgomgomg. För övrigt så är det bara en annan senior där och hon visste precis vem jag var, vi har engelska tillsammans så har hälsat en annan gång typ, och hon tog mitt nummer och ville bjuda med mig att träffa hennes kompisar och hänga med dem, såå härligt att man börjar få massa kompisar.
Efter skolan var det tennis som vanligt, jävlar vad hurtigt.
 
 
Sen så hade vi back to school night, vilket innebar att min hostmami och jag fick gå runt, med alla de andra föräldrarna och träffa mina lärare och kolla in mina klassrum och så. Kom hem vid typ halv 9-9 och nu sitter jag här och chillerillar och smsar med Claudia ang en fest i helgen som hon bjöd med mig till igår. Tredje dagen i skolan och jag blev bjuden till en fest, sjukt chockad och sjukt excited. Hoppas mom låter mig gå bara. För övrigt är hon på sitt bokklubbsmöte nu, men borde väl komma hem ganska snart.

» 8/28/13

God kväll bästa läsare!Alltså det är så himla förvirrande med att de skriver datumet baklänges. Jag skriver alltid som man gör i Sverige, och de fattar iiingenting, jag måste börja vänja mig...
Idag var det Adag, vilket betyder att jag började med drawing. Har inte riktigt hittat någon att vara med där än, men det kommer. Glömmer alltid att Michael sitter vid mittenbordet och Camille vid bordet längst bort, ändå sätter jag mig vid det närmsta bordet... Vi håller hursomhaver på med contour drawing som tidigare nämnt, så idag fick vi ta upp photoshop, stänga av skärmarna och försöka måla av personen som satt bredvid oss. Oh my god vad det var svårt, allt jag gjorde såg ut som picassoskräp hahahah. Inte för att någon annans blev bättre haha, men det var kul.
Sen hade vi engelska, så vi fick gå till biblioteket och välja en bok att ha att läsa lite då och då, jag valde Life of Pi. Sen gjorde vi en grammar check och ärligt talat har jag ingen aning om hur det gick. Det var sjukt svårt för det var helt annorlunda från något prov jag gjort förut. Det var 50 meningar, och vid varje mening skull man säga om den var korrekt eller inte - men här är grejen: för att en mening skulle räknas som inkorrekt räknas varje minsta lilla bit, typ om bara ett litet komma satt där det inte skulle vara, eller om det saknades ett komma. Det var jättesvårt att avgöra på många, men vissa var obvious som meningar där det stod "me and my friends" eller där ord var felstavade. Läraren är fortfarande sjukt bra, älskar henne.
Sen var det lunch, jag åt med Claudia igen. Hon är så himla mysig. Sen hade vi nutrition och kollade på Super Size me med en vikarie.
Tennisen var kul som vanligt, har nu lärt mig att serva genom att kasta upp bollen högt i luften, är inte jättebra än men det går ganska bra! En ny tjej började idag, Denise, och hon verkar så mysig. Hon är också senior, ÄNTLIGEN, och har sagt att vi borde hänga. Hon bor ganska nära mig dessutom. :)))))
 
När jag kom hem åt vi middag, sen duschade jag, sen drack vi te och nu ligger jag här. Ska strax somna, måste bara läsa klart min historieläxa och säga godnatt till vännerna hemma i Sverige jag smsar med nu.
 
Bjuder på några bilder.
fototagningen imorse / claudia @ lunch
camilla & jag i korridoren / cujo & jag på golvet
frukost / middag - all vegetariaan
tea time / jag på bussen idag

» high school day 2

Hej halloj alla fina läsare!

Just nu är klockan halv åtta (halv fem am hos er) och jag har precis ätit middag, är ensam hemma med hundarna. Cynthia är iväg på sitt voluntärarbete på fängelset och är inte tillbaka på en liten stund till. Idag var det dag 2 för mig på high school; dagen började med att C och jag cyklade till bussen, tog bussen till Morro Bay, cyklade till skolan och sen började jag min första lektion med historia. Trodde att den där gulliga italienska killen skulle vara i samma grupp som jag, men han hade en annan historielektion, sadface :(.
Historian var helt ok, vi pratade om filosofer som Rousseau och Voltaire och Locke, och Amerikanska revolutionen och the Declaration of Independence. Hade en quiz i slutet av lektionen och jag tror jag fick 5/6.
Efter det hade jag digital photography, själva lektionen var lite seg, men det är samma lärare som jag har i drawing och jag tror nog att själva kursen kommer bli kul! Vi har blivit indelade i grupper, som jag antar att vi kommer vara i hela året?, och jag är ensam tjej med 5 freshmen hahahhaha. Dvs de yngsta, småttingarna, de är typ 13-14........
På lunchen åt jag med Claudia, en sophomore som är ganska lik mig själv personlighetsmässigt. Hon är den enda som nämnt något om killar, ett längre förhållande osv. Hon är jättesöt och liknar en gammal vän i Frankrike. Synd att hon inte är Senior bara...
Efter lunchen hade vi franska. Värsta. Timmen. I. Mitt. Liv. Imorn ska jag ta den tidiga bussen bara för att kunna gå till min counselor och droppa kursen på dirren. Det var deras mest avancerade franskkurs och läraren pratade med spansk dialekt. Inte nog med det hade hon bara fel hela tiden i språket och blev arg när jag sa emot. Eleverna kunde inte heller någonting. Inte för att jag förväntade mig att det skulle bli som på Franska, men alltså det här var ju rena rama skämtet. Svenska 6or kan mer efter en halv lektion än vad de här gymnasietreorna kunde. Jag klarade inte en minut till efter att klockan ringde, sprang därifrån och ska aldrig mer gå dit. Tar hellre avancerad matte än går dit igen!!!!!!!! Omg.
Efter skolan hade vi tennis, jag har inte spelat på 10 år så jag var ganska urdålig hahah men fick en nästan one-on-one lektion med en av coacherna, lärde mig massor och hade jättekul.
 
Vid halv 6 tiden var jag klar och började cykelturen till bussen. Kom dit en tio min innan min buss skulle gå, och då stod en annan buss där och väntade tills min skulle komma. Busschaffisen på den var astrevlig och vi snackade hela vägen till min buss kom. Han var kanske 25-30 och kvartssvensk, hette Erik! Det är så mysigt här i Amerika för alla är bara pratglada. Erik ville inget annat än att bara ha någon att prata lite med under sin paus, sånt där är så himla trevligt! Han frågade mig massor om min skola, hur jag trivdes, var jag kom ifrån osv osv. Vi hade en väldigt trevlig pratstund och han sa att han skulle vara där den tiden typ varje dag, vilket jag också kommer, så kommer säkert träffa honom mer.
 
Så nu sitter jag här, och jag borde egentligen gå och duscha snart och tvätta håret, imorn ska vi ta bilder till student IDs om jag minns rätt, picture day är det i alla fall. Är ganska trött och måste också skriva ner mitt favoritrecept till nutrition class.
 
Den här nya livsstilen är så himla härlig, jag känner mig konstant fräsch! Vi äter bara vegetariskt och nyttttttigt (med fisk ibland), dricker massa te som C har gjort själv, jag cyklar varje morgon och kväll och spelar tennis 2h varje eftermiddag. Dricker sparkling fruktdrycker utan socker istället för läsk, äter inget godis och har inte heller några cravings för det. I love this!!!!
 
en liten bild på mig från imorse

» svar på kommentar!

 
Re; Haha jaa, det är precis vad de är! Nää jag har valt dem själv, i och med att det här året inte räknas på riktigt för mig så tar jag det lugnt och gör bara saker jag verkligen vill. Som utbytesstudent har man olika krav, just jag har krav att läsa någon form av computer technology (foto har jag), engelska (min college förberedande kurs), american government och us history för att få ta studenten här. Om jag inte skulle vilja ta studenten skulle inte det spela någon roll, men det vill jag ju såklart! För andra utbytesstudenter som jag har pratat med så räknas det här året, och då måste de läsa samma kurser som de skulle läst hemma. 
Sen så har man inte heller program här, high school är obligatoriskt till skillnad från svenskt gymnasium som är frivilligt, och man får inte heller välja var man går, man hamnar i det som är närmast där man bor. I och med detta finns det väldigt många olika konstiga kurser för att man ska kunna göra just så likt det man själv vill som möjligt. Tänk dig typ ett gymnasium utan program med de flesta kurser från alla program som finns - frisör, cirkus, natur, sam, hum, dans, sång, saker som har med bönder att göra, allt lixom! Det är en salig blandning.
 
Hoppas det svarade bra nog på din fråga!

» first day of high school

Jag är helt, fullständigt slut.
Imorse vaknade jag vid 6.45, skulle ha vaknat vid 7.20 av mitt alarm men vaknade naturligt tidigare, måste vara jetlagen. Vid 9 var vi vid skolan och hade möte med min counselor mr. Orton, valde mina kurser och så. De kurser jag kommer att ha är;
  • Drawing 1
  • Exp Rdg Writing (engelska)
  • Nutrition (hemkunskap)
  • US History
  • Digital Photography
  • American Government
  • French IV
  • Yoga/Cycling
De kursiva är terminskurser, så jag har bara American Government i vår, och franska nu i höst och yoga till våren. Jag ville ta båda de kurserna men de var under samma timme så jag bestämde mig för att köra hälften/hälften.
Och sen så ska jag på tennis try outs imorn! Det var fullt i båda volleyboll lagen så dessvärre kunde jag inte gå med där, men tennis verkar också kul! Har ju trots allt spelat när jag var liten så det kanske sitter kvar lite, hoppashoppas.
 
Okej så många amerikanska skolor, inkl min, har ett såkallat A/B schema. Detta betyder att det är samma tider för lektioner varje dag, men varannan dag har man samma schema, och så rullar det på. Så på Adagar, som idag, har jag drawing, exp rdg writing, lunch, och sen nutrition. Imorgon börjar jag med US history, sen har jag digital photography, lunch och sen franska. Sen rullar det här schemat på varje dag så jag börjar 8.18 och slutar 2.55 varje dag. Men om jag har tennis har jag practice 3.15-5 varje dag också.
 
Drawing imorse var väldigt intressant. Läraren var otroligt pedagogisk, tyckte mycket om henne. Ska ha henne i foto imorn också, och hon är vän med värdmami. Vi håller tydligen på med något som heter typ contour drawing, vilket är när man inte får titta på pappret när man ritar av något. Svårt men kul! Snackade med en grabb som hette Michael, han var trevlig och väldigt nyfiken. "Tell me about a typical day in the life of Bianca!"
 
Efter det hade jag Exp Rdg Writing, som står för Expository Reading and Writing, om jag har förstått det rätt. Oavsett är det det jag har istället för vanlig engelska, denna kurs är lixom en twist! Poängen är att man i slutet av terminerna ska kunna represntera sig själv på bästa sätt i skriven form, när man söker jobb eller till college. Läraren var asskön och henne tycker jag mycket om. Hon fattar lixom.

Min sista lektion för dagen var Nutrition, dvs mer eller mindre hemkunskap, fast typ bara matdelen av det hela. Idag gick vi igenom junk food vs healthy food och alla bord fick komma på egna namn som vi ska ha nu. Mitt bord blev "The Foreigners", min idé. Läraren och alla elever verkade tycka att det var väldigt fyndigt, hoho. Läraren var okej, ganska ung och känns lite som en sån där person som kräver respekt istället för att förtjäna den. På onsdag ska vi kolla på Supersize me. För övrigt kanske jag droppar den här kursen om jag kommer in i kören.
 
C kom och hämtade mig vid 20 över 3, då gick vi till volleyn för att kolla, men då det inte fanns någon plats gick vi till tennisen, så det ska bli kul att se hur det går imorn. Till kvällen lagade värdmami en asgod grönsakswok, som vi också ska äta imorn kväll eftersom hon blir sen efter voluntärarbetet (hon lär ut yoga) på fängelset.
Alldeles nyss var vi ute och cyklade runt kvarteret, det var såå mys, det var så länge sen jag cyklade så fritt. Imorn bitti ska vi åka buss till Morro Bay och cykla till skolan - det är så jag kommer ta mig dit varje dag sen.
 
aaaall vegetarian
 
 
 
Nu: tea time. Cinnamon tea, det var något nytt!
 

» Dinner at Kean & Siobhan's

God afton kära läsare.
Idag har vi fått en massa gjort, jag har skaffat amerikanskt nummer (finns på min fb timeline för den som vill ha), varit i SLO (San Luis Obispo) och tittat omkring, där gick vi in i två klädaffärer som jag genast blev kär i. Det var som allt jag någonsin velat ha i klädväg i en affär - dit kommer jag definitivt ta mig ofta.
Sen så har vi varit och handlat på Trader Joe's (bara världens bästa mataffär) och Costco (också världens bästa affär) och CVS och lite så.
Middag åt vi hos Cs son Kean (uttalat Kian) och hans flickvän Siobhan, vi lagade en jättegod sallad och åt lax och garlic bread till det. Muuummsiiii. Kean var väldigt speciell, han har dreads, en tatuering på smalbenet, lyssnar på reggae och har surferposters överallt. De hade också en jättesöt katt som hette Ziggy, efter någon reggae artist tydligen. Den var jäättesöt och ville gärna bli klappad. 
Vi tog med oss lite av Maraboun jag gav C och alla älskade det. Speciellt mint krokanten.
 
Nu är klockan kvart över tio och jag ska gå och lägga mig. Första dagen på high school imorn, fy satan vad jag är nervös. Aaaaahhhhh.
 
Kean & Cynthia
 

» Apple Store

Hej halloj, just nu ar vi i the Apple Store i Downtown San Luis Obispo och fixar Cs dator. Snart ska vi till VS och sen och fixa min mobil, behover ju ett nytt amerikanskt nummer. Har tyvarr ingen bild att bjuda pa for det skulle vara ganska stelt att ta en bild nu, haha, det ar ganska mycket folk har...
 
Puss finaste lasare!!

» Good morning Los Osos

Imorse väcktes jag av min lilla raring Cujo - en svart chiauaua och tax blandning. Han hoppade upp i min säng och ville bli klappad. En doft spreds genom hela huset, värdmami hade bakat muffins, otroligt goda vegetariska, glutenfria muffins might I add. De innehöll annanas, valnötter, zucchini och morötter. Min värdmamma, Cynthia, odlar även massa i trädgården, och gör alltid sitt eget te - igår kväll drack vi något grönt te och idag drack vi spicy chai tea. Såå gott. 
 
 

» Framme

Igår flög vi alltså till San Luis Obispo, den största staden i närheten här. När vi kom fram blev vi mötta av AFS voluntären Jackie och hennes man Ben. De tog med oss (Siggster och mig) till en restaurant där vi åt lunch och hade en mini genomgång av vad AFS står för och tja, lite sånt där introgrejs, ni fattar nog.
Kirk, Emma och Liza var också med under lunchen. Kirk är även han AFS voluntär och en god vän till Cynthia (min värdmamma), så jag skulle spendera resten av dagen med dem, då C var i San Fran med sin släkt och inte skulle komma hem förrän vid 9-10 tiden på kvällen. Emma är hans dotter som var i Schweiz för några år sen som utbytesstudent och Liza är en tysk tjej (de hade haft hennes lillasyster Anna som utbytesstudent hos dem) som är här på internship i några månader och ska bo hos dem.
Vi åkte omkring lite och såg min skola, stranden osv osv. Allt verkar såå najs. Sen åkte vi hem till dem och bara tog det lugnt i några timmar. Vi åt middag på Sylvester's Burgers (tydligen en ganska känd restaurant här nere) som var jättemysig, de hade bilder på folk som ätit där över heeeela väggarna. Nu finns även jag med på någon vägg där, för eftersom Emma fyllde år togs en bild. Sen åkte vi hem, Emmas kompis Roxanne kom över och vi kollade på Julie & Julia.
Sen kom tillslut C och hämtade mig och vi åkte hem, gjorde te, visade mig runt i huset och satt och snackade i 1-2 timmar. Hundarna är alldeles underbara och jag trivs så bra här. C är bara bäst.
 
Siggan och jag
Hahahha kolla kaptenen
Planet var så himla litet och gulligt!!
Jag vid min nya skola

» Siggster & me at LAX

Sista flyget på länge !!


» 04.31

Här är klockan halv fem på morgonen, och jag är wide awake. Hemma är klockan halv två på eftermiddagen, så det är ju inte så konstigt egentligen.
I natt kom min roomie Sigurid, en isländsk tjej som ska bo ca 30 min från mig. Hon sover, och jag är jättehungrig. Ska kolla när frukosten öppnar.
 
här får ni en instabild från igår!

» första middagen i staterna

Gick ju som sagt och åt för en liten stund sen, här på hotellet med Serena. Det är ganska skönt att bara ta det lugnt och inte ha något särskilt att göra, speciellt när man är jetlaggad.
Har spenderat största delen av tiden här med Serena, lärt känna henne och delat med mig av svensk kultur såsom gymnasieprogram, studenten och midsommar.
Här är klockan drygt 8, men min hjärna är fortfarande inställd på 5 på morgonen. Ganska trött, blir nog en tidig kväll. Kanske hinner med (läs orkar) en dusch, sen så måste jag packa väskan och sätta alarm. Planet går 7.30 imorn bitti till SLB så vi åker väl härifrån vid typ 6 som senast, skulle jag tro. Vet faktiskt inte om de hade tänkt komma och väcka eller vad som händer, de har inte sagt något........ Men jaja, bara jag är uppe och klar i tid måste väl allt lösa sig. Det är ju ändå de som ska ta mig till flygplatsen och ge mig flygbiljetten osv, ansvaret ligger lixom hos dem.
 
 
 

» en liten tripp till Starbucks

En Iced Peach Green Tea Lemonade kändes som ett typiskt bra sätt att kicka igång Starbucks-året. De hade en helt underbar uteservering som vi direkt drog oss till. Vackra möbler under ett valv av blommor. Serena, Liv och Lauren tog varsin frappe. Åh trivs så jävla bra här. Snart ska vi gå och äta middag, vi får äta gratis här på hotellet.
 
 
Ps. Vem är bäst på att uppdatera?

» Los Angeles

Efter ca 13 timmars resande är jag äntligen framme i Amerika, L.A. närmare bestämt! Här ska jag spendera natten på ett hotell med några andra utbytesstudenter, för att sedan imorgon bitti ta ett flyg till San Luis Obispo. Det ska droppa in fler AFS:are under kvällen, men just nu är det jag, en italiensk tjej och två tjejer från Nya Zeeland. Så himla coolt med folk från hela världen, och så ovant att ingen fattar svenska.
Hotellet här är fint, här får ni se några bilder! Klockan här är just nu 16.51, 01.51 hemma i Sverige.
 

Jag ska dela rum med en tjej från Island, men hon har inte kommit hit än.
Balkong och allting?!
Olivia och Lauren, NZ
 
Nu ska vi ut till Starbucks en sväng tror jag! Puss, skriver mer ikväll (imorn bitti för er)!!

» middag med syrran

I onsdags var jag och syrran ute och myste på Fridays. Vi drack massa drinkar och åt goda burgare. Saknar dig redan, sis.
 
appletini
potato skins
 

» all american slumber party

 I tisdags hade vi pyjamasparty, haha åh det var så mysigt. Några av mina bästa vänner, massa pizza, cola, popcorn och självklart HSM filmerna. Hedvig tyckte det var lite pinsamt att beställa pizza iklädd pyjamas, jag är så van att jag knappt märkte skillnad. Haha, det blir ju så när man bor i stan. Min gata är som min trädgård typ, jag går klädd typ hur jag vill och ser hur lökig ut som helst ganska ofta. Man slutar bry sig lixom.
Vi försökte ge oss på att dansa till We're All in This Together, det gick mindre bra. Det finns en video på min instagram haha.
Tidigare samma dag hängde jag med Malin och Eric, var och plockade upp dem i Mörbyskolan, sen var Eric tvungen att gå och efter 7 separationsångestkramar och 5 vinkar gick Malin och jag och köpte Subway och hade picknick med Aston vid Norr Mälarstrand. Lite senare kom Malin över igen men denna gång med Stina och Mathilda som jag inte träffat på hundra år. Vi hängde tills bästisarna kom och pizzakalaset började. Bra dag.
 
 
 
Sen fick jag också ett sååå fint armband av bästa Hedvig, en fyrklöver för att ge mig lite tur. Ska alltid ha på mig det och tänka på dig, babe.
 

» 2

Det är knappt två dagar kvar tills jag åker. Flyttar, snarare sagt. Sjukt.
Fredag morgon 6.30 går mitt flyg till Berlin. Vidare därifrån flyger jag till LAX och efter det vet jag ärligt talat inte exakt vad det är som händer. Mina värdföräldrar är borta på släktträff så jag kommer bli hämtad av deras kompisar, oklart var.
 
Kom på att jag faktiskt gjort saker under den senaste veckan och inte berättat så mycket för er, ni kanske vill veta?
 
Har hängt med Sara,
 
Och Charlie, den nytatuerade lilla Rhodospinglan - "Dreaming is believing"
 
Och Edo som äntligen har kommit hem.
 
 
Ps. den här är så himla bra https://www.youtube.com/watch?v=Zzm6elTXx5M (hade Spotify-länkat om den hade funnits där)

» yo fucking lo

hola!! nu e jag här igen och skriver ett inlägg. va ett tag sen! det e ju helt stört att min bästis ska åka ifrån mig ett år, inte okej! men man måsteju leva där av rubiken ;) nu sitter jag Bianca och Eric i Biancas säng och bara pratar och försöker hjälpa Bianca att packa... nu har jag inge mer att skriva och ska forsätta hjälpa till nu :)
 
 
 

» och så blev det en utgång till

Igår var det min sista lördag i Stockholm. Dagen började med att Charlie och jag vaknade upp bakis i min säng, gjorde frukost och satte oss framför Disney Channel, som vanligt haha. Elin vaknade också upp med oss faktiskt, men gick innan frullen. Efter en halvdags degande masade jag mig vidare till Linda, där kollade vi Glee och åt brunsås och jag fick ett jättefint halsband av henne. På kvällskvisten fick vi reda på att Ramins kusin skulle spela på We are Sthlm och att Jonas och Rirre skulle dit, så vi hängde på. Alex Sayz var asbra och Ramin var så söt och happy på scenen, hahaha. Sen fick vi värsta suget att dra vidare ut, så Linda och jag drog till Sommar, Jonas, Andreas och David joinade oss senare. Träffade även Hellbe, Sigge och Leo där, igen, haha. Sjukt att man alllltid träffar någon man känner där, snacka om inneställe.
Hade som vanligt askul. Det är var dock förmodligen min sista utgång, fatta att jag flyttar på fredag. Herrejesus.
 
 

» party party

Hola små bloggläsare,
Nuuu är det fredag och det vankas utgång med mina bästisar Charlie och Hedvig. Kommer förmodligen uppdatera instagram utöver kvällen nu när jag har en fungerande iphone med blixt, men här får ni några bilder så länge, pussss.
 
Ses vi på Sommar! eller?
 
hemgjorda strawberry mojitos wiiiii

» exchange student things

 

» Sommar!

I går kväll var kul. Jag var ute med Denise, Sara, Linda och Sofie. Vi träffade även på Barre, Ian, Hillevi, Rosanna, Ullis, Alice, en bra kompis till min kusin Wilma och några av killarna från mitt gamla gäng i nian, inkl Leo! Väldigt roligt. Har märkt ett mönster i att jag aldrig märker vem som är omkring mig, så folk jag känner kommer alltid fram till mig, aldrig vice versa, och jag blir lika caught off guard och förvånad varje gång, hahaha.
Dansade sönder som vanligt, blev bjuden på massa drinkar och den äckligaste shoten jag varit med om i hela mitt liv. Fuck you Denise, och varning till er läsare, tacka aldrig ja till en flat line.
Nu är jag sjukt bakis och ska försöka hitta något att äta, eller kanske framför allt dricka. Jo, jag är jättetörstig.
Tror det togs lite fler bilder, ska kolla så fort folk börjar vakna, så ni kanske får se mer sen. Pussissaaar
 
 

» 9 dagar kvar

Dags att börja packa. Fatta att jag bara har 30kg på mig?
 
 

» you're gonna miss me when I'm gone

Anna Kendrick – Cups (Pitch Perfect’s “When I’m Gone”)

 
 

I got my ticket for the long way round
Two bottles of whiskey for the way
And I sure would like some sweet company
And I'm leaving tomorrow
What do you say?

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my hair
You're gonna miss me everywhere
Oh, you're gonna miss me when I'm gone

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my walk
You're gonna miss me by my talk
Oh, you're gonna miss me when I'm gone

I got my ticket for the long way round
The one with the prettiest of views
It's got mountains, it's got rivers
Its got sights to give you shivers
But it sure would be prettier with you

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my walk
You're gonna miss me by my talk
Oh, you're gonna miss me when I'm gone

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my hair
You're gonna miss me everywhere
Oh, you're sure gonna miss me when I'm gone

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my walk
You're gonna miss me by my talk
Oh, you're gonna miss me when I'm gone


» yesternight

Fler bilder från gårdagen :)
 
 

» Utgång nr 2 - Victoria

Ikväll var jag ute och röjde Stockholms nattliv för andra gången. Elin, Mathilda och jag började på Wok House och slutade på Victoria. Dansade massa bugg igen, det är ju Elins och min grej ni vet, drack nya, goda drinkar, lärde känna nya människor och hade det allmänt jättekul. Måste medge att Victoria inte var min favorit, Sommar! var mycket bättre, men det var kul att ha testat och sett för mig själv. Vi hade ju dessutom trots allt gratis inträde, så varför skulle vi inte lixom? Dansgolvet var assoft, trots att det inte var såå mycket människor där så var det bra musik och en rökmaskin - I love rökmaskiner. Blev dessutom bjuden på min första drink. Wiiihooo.
 
Sjukaste hände på vägen dit btw, jag stod i tunnelbanan, Rådhuset, min station, och väntade på tuben till Tc där jag skulle möta Elin och Mathilda, och så kommer det fram en kille i kansek 20årsåldern till mig och ba hej, går det här tåget till Tc?
- Ja, ja det gör det, svarade jag.
- Är du säker?
- Ja, ja det är jag, jag ska också till Tc.
- Jaha, okej, vad ska du göra där då?
- Jag ska träffa två kompisar.
- Ska ni till Woken?
 
^ WHAT. Hur i hellskotta kunde han veta det? Såååå sjukt. Visst, det är väl en vanlig bar osv men jag tyckte ändå det var ganska otippat att han direkt förstod att jag skulle dit. o.O
 
Ska minsann passa på att gå ut så mycket som möjligt nu innan jag åker, för fy fan vad kul det är, det är ett skämt. Just nu skulle jag däremot verkligen, verkligen behöva prata i telefon med någon. Har smsat Linda, Hedvig, Fanny, Elin och Sophie men varken har svarat. Inte så konstigt dock, klockan är halv fem, men gaaaahhhhhhh jag behöver någon att prata med nununu.
 
 
Mathilda har några fler bilder, lägger upp så fort jag får dem! Puss och kram skumbanan
 

» mysfrukost

Mmmmmmm
 
 

» 9 augusti 203

Bilder från födelsedagen.
 
#minfarmorärcoolareändinfarmor

» min första utgång

Igår kväll var helt magisk. Den var allt man vill att sin första utgång ska vara och mer. När jag kom dit möttes jag av jubel och skrik, följt av en världens ja må hon leva-sjungande. Det började med att mina kompisar sjöng och tillslut stod ett helt bord av kanske 15 pers och sjöng för mig! Härlig start på kvällen.
Det hände så mycket, mycket roligt. Blev bjuden på smuggelvin, hittade ett urmulligt litet dansgolv utomhus och buggade loss med Elin där, blev uppbjuden i DJbåset med Sophie och fick titta ut över havet av dansande lyckliga människor, snackade med två killar från London och råkade få världens brittdialekt, de trodde att jag var från London jag med, hahaha. Hamnade på nån form av upphöjd kant vid en vägg där man även där kunde kolla ut över dansgolvet och fick en arm runt midjan, tjöt av glädje och dansade tills fötterna värkte. Träffade gamla vänner jag inte sett på typ 2 år och catchade upp lite, stannade tills de stängde. Gick hem och somnade bredvid min bästa vän som redan låg nerbäddad i min säng.
 
Elin, Filippo och jaag
Elsis och jaag

» grattis till mig - arton år

 Idag är det min dag, nu är jag 18 år gammal, myndig. Herregud, det är en riktig jävla milstolpe. En helt ny värld öppnar sig framför mina bara fötter nu; laglig alkoholkonsumption, körkort, ansvar. Men det bästa av allt, inte behöva känna sig liten längre.
Familjen var mysig som vanligt och kom in och sjöng ca 7.30 imorse. "7.30?", tänker ni, "Det är väl lite tidigt?". Jo men syrrans jobb börjar kl 8 så upp i ottan blev det med finsång och presentuppackning. Fick alldeles jättefina presenter, visar er bilder nedan. Desto äldre man blir, desto färre och mer betydelsefulla blir presenterna, och desto mindre börjar man bry sig om kvantitet, och mer om kvalitet. Av mina föräldrar fick jag ett nytt objektiv, ett 1 Nikkor 18,5 f/1.8 som jag önskat mig att ha med till Amerika, det är såå bra. För er som inte är fotonördar som jag så innebär det att det blir assuddigt i bakgrunden när man tar en bild. ;) Jag fick även en superfin telefonväska, ett halsband och körkort - dvs att när jag känner mig redo att ta körkort, om 1 eller kanske 10 år, vem vet, så får jag hela köret betalat av dem, lektioner, allt.
För några månader sedan gick jag in på explore på Instagram, ni vet den där knappen bredvid nyhetsflödet som man aldrig klickar på och såg en miniatyrbild av en hund. Intresserad, klickade jag och kom in på en Amerikansk killes instagram, där han ständigt la upp bilder på den här hunden, hans hund Maddie, som stod på konstiga saker, man blev tvungen att överväga om det var photoshopat eller inte. Hur som helst så är det även bra foton, han är en duktig fotograf och jag älskar hans arbete med Maddie. Jag visade Maxine och hon gillade också konceptet. Han har släppt en bok om Maddie med dessa bilder, "Maddie On Things" där han åkt runt i hela USA under 365 dagar och fotat Maddie på olika ställen och saker. Den här boken hittade min syster när hon var i Miami för några veckor sedan, och den fick jag idag. Åh jag älskar genomtänkta presenter, det är bland det bästa som finns. Utöver boken gav hon mig dessutom en solglasägonskedja, som hon faktiskt gjort själv, till min förvånan. Min syster är inte världenes pyssligaste och rather opraktisk in fact, men den var såå fin.
 
Ikväll vankas det utgång med massa människor! Det blir sällskap av Elin, Filippo, Sophie, Elsa, Ian & Hillevi (båda varav vilka också fyller år idag) Sara, Hannah, Jonas, Ramin, Ebba, Denise och sääkerligen kommer vi stöta på fler vi känner där. Så taggad!
 
Svenska flaggan med som vanligt..
Halva familjen, Aston var nöjd
Efter att familjen gått och lagt sig igen, när Maxine väl gått till jobbet sov vi vidare en sväng

» dagens projekt - rainbow cake

OBS: Jessika och Niklas, om ni läser detta får ni inte avslöja att det är en regnbågstårta inför morgondagens fika, det ska bli en överraskning!
 
Heeeeej. Idag har goseMalin och jag stått i köket i flera timmar. Eftersom det regnade bestämde vi oss för att dra på oss ett heldagsprojekt och prova något nytt - att baka en regnbågstårta. Det var sååå kul och förvånansvärt lätt! Och shit, tårtan blev så himla himla bra. Imorn när vi skär upp den stora ska jag ta ordentliga bilder så ska ni få se! Hoppas den är god också, iiiih. FATTA ATT JAG FYLLER 18 IMORN, GAAAAAAH. Längtar till Sommar! imorn kväll.
 
Eftersom den stora tårtan är till morgondagens fireri bestämde vi oss för att göra en liten också, så att vi skulle kunna smaka!
När de sex tårtbottnarna gräddades hade vi ballongkalas hihi
Fina tårtan och fina tjejen!
Nääästan klar, bara frostingen som saknas!
Malin och minitårtan
Den stora tårtan, klaaar! Ska bli så himla kul att se släktens förvånade miner imorn när vi skär upp den hihi.

» grattis, ramin ♥

Ikväll var det fireri för och hos fina Ramin som fyllde hela 19 år för några dagar sedan. Drog med mig söta Denise och vi hade en riktigt bra kväll. Några bilder..;
 
 

» lola

Åh min lilla kaninis. Vad ska jag göra utan dig ett år? Hon är som ett litet gosedjur, haha älskar sista bilden, hon satte sin tass på min näsa och började puss mitt ögonbryn, det var så himla gulligt.
 
Nu är ju mamma inte världens bästa fotograf, så bilderna är lite suddiga hehe.

» frukost på sängen

Alltså jag dör vad min pappa är gosig. Imorse blev jag väckt av en glad papi som kom in i mitt rum med en bricka med en kopp choklad och en dagsfärsk sudoku - det bästa jag vet på morgonen. Sen kom mami och puppy och joinade också. Aston ääälskar att ligga i min säng, hahah. 
 
 

» familjepicknick

Min familj är så himla mysig. Ikväll hade vi picknick vid vattnet, otroligt gott och så trevligt.
 
Förrätt, skagenröra, parmeseanröra, hummus, aubergineröra och kex
Lite vin
Aston fick också ett litet tilltugg
Omnomnom. Avocado, couscous, laxburgare, sallad
La familia♥

» Värdmamma

Alltså min värdmamma är så jävla skön. Har mailat lite med henne fram och tillbaka nu och hon är så sjukt mysig och rolig. Hon är stört lik min mamma personlighetsmässigt, hon brukar till och med kalla sig själv Jo Mama ("my joke to my children is Jo Mama, which is the gangster way of saying mom") - min mamma kallar sig själv Yo Mama, ahahaha jag dör. Likheterna är många fler och verkligen slående.
Häromdagen frågade jag hur lång hon var och sa att jag själv bara är ca 160, hon svarade "Ha! I am taller than you and that means I can boss you around!" Dör. Dessutom har hon bett mig att kalla henne "mom". Alltså jag smäller av vad bäst hon verkar. Det här året kommer bli så jäääävla bra. Längtar sååååååå.

» nyklippt

Bad mamma klippa mitt hår lite sådär spontant ikväll. Ca 7 cm föll från mitt huvud. Det känns lite kort, jag som äntligen fått måttligt långt hår igen, men å andra sidan är det friskt nu, vilket det verkligen inte var innan.
 
snyggt med mitt megaärr över ena benet där...

» sant

http://31.media.tumblr.com/b1df3b7659ca8db591ec71bf668534c2/tumblr_mlxnxddFAK1qmyyhko1_500.gif
http://31.media.tumblr.com/ec35404c929e76479f837e9b7e6b6844/tumblr_mlxnxddFAK1qmyyhko2_500.jpg

» tro, jag vill känna tro

Övervägde ett tag att gå ut och spela lite på stan, men ett antal anledningar håller mig tillbaka. Främst för att jag har scenskräck och är rädd att misslyckas... Sen så har jag superont i fingrarna efter att ha spelat görmycket gura de senaste dagarna, aj.
Nu tar jag och sätter på Netflix och städar rummet istället.
 
För övrigt fick jag det finaste smset (läs: mms) på länge alldeles nyss. Det var en film från Linda där hon tillägnade en låt till mig som hon vet att jag älskar, och speciellt med hennes röst, nämligen Tro, jag vill känna tro. Började gråta när jag tittade på videon, och såg att även video-Linda torkade bort en tår. Förbaskat vad jag kommer sakna den flickan.
 
 

» elin min schmélin

Halloj halloj.
Idag har det umgåtts med bästavän, vi har myst och ätit middag och fotat och pratat och kollat på Bert (visste inte att det fanns på Netflix??) osv osv. Nu ligger hon och sover, så jag passar på att uppdatera lite. Elin är ganska creepy när hon sover, hon ligger och halvstirrar på mig, ögonen är avslappnade inte helt stängda, med armarna kors och tvärs, lite som när man imiterar en apa, ni vet.
Under de senaste dagarna har jag varit med fulmobil, dvs en iPhone 3. Jaja, jag vet att jag är bortskämd som tycker den är jobbig men det står jag för. Håller på för fullt att kolla efter en ny 4s:a, men det går lite halvdant. Vill j ha just en s:a, med minst 16GB, till ett rimligt pris och utan slitning. Jarrå. Lyckades ju i vintras, så varför ska det inte gå att hitta igen?
Är fortfarande i småextas över värdfamiljen och går och räknar ner dagarna. Fyller arton om 4 dagar, men bryr mig inte så mycket om det faktiskt. Orkar typ inte, känner inget sug över huvud taget att ens gå ut. Vill bara åka nu, vill att skolan ska börja, vill bli frågad till prom och köpa klänningar.
Lugna ner dig, Bianca.
 
 

» ny design inför usa

Vad tycks?
 
 

» svar på kommentar/bilder på familjen

Re; Nämen tjeena fellow utbytesstudent. Vad tråkigt att höra, men det kommer snart, promise! Jo självklart, jag kommer bo i Los Osos, som ligger precis mitt emellan LA och San Fran. Det är en liten kuststad på 15 000 pers och det är som svensk sommar året om. Mitt high school ligger i grannstaden, Morro Bay och har ca 1000 elever. Skolans maskot är en pirat och färgerna är blått och vitt.
Jag har precis börjat maila med min värdmamma och hon verkar så mysig. Det första hon sa när jag frågade om ras på hundarna var att de gärna får sova i min säng om jag vill det. Gissa vad jag svarade på det?
Tack detsamma, hoppas vi båda får underbara år hihi! Något annat du undrar över/vill att jag ska berätta om?
 
Här är hundarna, en 14årig australian shepherd/border collie mix vid namn Freckles, till höger en 9årig tax/chiuaua vid namn Cujo.
Cujo.
 Familjen. Från vänster, sonens flickvän, dottern (21), jultomten, sonen (23), mamman, pappan.

» JAG HAR FÅTT PLACERING I USA

Imorse ringde min mamma och väckte mig, två minuter senare satt jag och storbölade. Äntigen, äntligen har jag fått familj, och den verkar helt perfekt. Två föräldrar, lite äldre än mina egna, två barn födda '89 och '92, varken av vilka bor hemma. Två hundar. Mamman är vegan och jobbar som yogainstruktör (jag som ÄLSKAR yoga) och massage therapist och pappan jobbar som counselor inom militären. De verkar alldeles underbara, längtar så fruktansvärt mycket.
Skolan är stor och kommunal, precis så som jag önskade. Allt verkar så himla bra och jag vill bara åka nununu, pallar inte ens fylla 18 nu, vill bara åka.