» EUROVISION SONG CONTEST 2016

Ååååhhhhh alltså jag vet inte ens var jag ska börja!!!!
 
Sedan början av maj har det varit Eurovisionyra här i Stockholm med allt från Eurovision Village i Kungsträdgården, schlagersjungande övergångsställen, flaggor på alla kommunaltrafikbussar osv osv. Stockholms aura har varit bortom magisk. Och i lördags var det äntligen dags för Eurovision Song Contest 2016s stora final. Och JAG VAR DÄR. MED MIN BÄSTA VÄN. HÄR I STOCKHOLM. Herreguuuuuuuudddd jag svävar fortfarande på moln!!!!
 
Förberedelser
Schmé och jag preppade hemma hos mig, sminkade oss med glitter runt ögonen, jag hade en tiara och boa, Schmé hade pompoms. Vi var såå fina hihi. Tog några bilder och begav oss sedan till festen. På vägen blev vi givetvis utstirrade, alla visste vad som var på gång. På t-centralen där vi skulle byta tunnelbana såg vi massa andra människor med alla möjliga flaggor och utklädnader. Vi hjälpte några spanjorer gå på rätt tunnelbana och alla var sååå peppade!
 
Globen
Så fort vi kom ut ur tunnelbanan hörde man musik, på bron till Globen spelades bidragen på hög volym, alla skuttade omkring stolt med flaggor, vi såg Aussies utklädda till kängurur, en man med en skylt som löd 2FREE HUGS" som även gick fram till alla o ba mös ihjäl sig, massor av kamerateam och allmänt pepp! Väl inne i Globen, men innan vi tagit våra platser, hade de massa roliga saker, som en dansmatta där Elin och jag vann varsin kryssning! Vi spelade även in våra röster där vi sjöng med i Tele2s nya låt "The Sound of Europe" och fick varsin bärbar laddare - så najs??
 
Vi satt till höger om scenen, på den första läktaren (så ganska högt upp) och såg förvånansvärt bra! Inte nog med att vi såg scenen jättebra hade vi också en stor skärm snett bredvid oss där man lätt kunde se allt som hände, precis som ni hemma gjorde på tv. När vi var på plats i arenan, men innan själva tävlingen kom igång, hade de massa roliga uppträdanden åt oss, som gästandet av the Olsen Brothers!!! Ååååh jag som äääälskar Fly on the Wings of Love!
 
Tankar kring semifinalerna
Det var många bra låtar som inte tog sig final. Det var verkligen synd att se Island, Estland och Vitryssland fastna i semifinalfältet. Trots att Islands framträdande var i princip en kopia av Loreen och Måns vinnarlåtar var själva låten originell och väldigt catchy. Jag hade i och för sig redan lyssnat in mig på den så det kanske var därför den inte tog alla med storm som jag hoppats på. Estlands låt var bra men artisten var en smula creepy.. Såg ni hans handrörelser? Inte direkt on point. Vitryssland var sjukt balla, helt ok låt som växer på en, men älskar vargaspektet!! Puppies!!! Utöver det var det som vanligt många halvdana låtar som inte tog sig vidare, relativt oanmärkningsvärt. Väldigt besviken över att Polen, Georgien och Cypern gick vidare. Tyckte deras bidrag var väldigt dåliga haha.
 
Finalen
Petra och Måns var otroligt skillade värdar. På internet, så här i efterhand, har de blivit (inofficiellt) utsedda till de bästa värdarna genom tiderna. De komplementerade varandra sjukt bra och hela alltet var rent av klockrent. Det var såå många roliga sketcher, moment, skämt och överraskningar. Jag DOG när Alexander Rybak kom ut!! 13åriga jag var såååå kär i honom 2009 haha. Och själva låten där de gjorde narr av ESC och hur man vinner, såååå välgjord. Åh!!!!
 
Det var helt otroligt spännande när resultatet började närma sig, först trodde vi att Australien skulle vinna, och sen fruktade vi att vinsten skulle gå till Ryssland men till slut triumferade äntligen Ukraina. Jag är såååå glad att den låten vann, de var verkligen värdiga. WOW, vilken insats. Så starkt. Efter att ha diskuterat resultatet med många andra har jag dock upptäckt att det verkar som att man antingen hatade eller älskade vinnarbidraget. 
 
Efterfesten
Efter att vinnaren utsetts och allt var över drog vi över gatan till Tele2 arena där det var efterfest! Bara massa schlager på ett enormt dansgolv. Det var jättehärlig stämning; alla dansade och var glada och körde conga lines och bara allmänt spred ren och skär schlagerglädje.
 
Sista tankar
Det var på riktigt en av de absolut bästa kvällarna i mitt liv. Jag var så lycklig hela kvällen. ESC förgyller mitt liv, jag kan inte fatta att min dröm äntligen kom i uppfyllelse och jag fick gå och se det hela live. Det var en magisk kväll!
Jag kände mig som en riktig ESCprinsessa!
 Lämna en kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback