» Shanghai!

Hej! Nu är jag äntligen framme i Shanghai! Just nu ligger jag i sängen på hotellet, kl är 06.55 och jag är klarvaken. Tjoho för jetlag! 

Igår kom vi fram vid 13tiden, försenade från CPH men helt ok. Kunde inte sova så mycket på planet så var dödstrött men lyckades ta mig igenom en hel dag här! Thomas, fransmannen vi aldrig träffat som vi ska dela lägenhet med, mötte Måns (svensk kille som också är med på lägenhetsdelningen) och mig på flygplatsen och sen bar det av mot hotellet. Miriam kom och mötte oss där, hon ska också bo med oss men läsa på en annan skola, och efter lite återhämtning for vi ut i tunnelbanesystemet för att fixa nya kinesiska telefonnummer. Så försök inte kontakta mig på mitt svenska, det är helt avstängt de kommande 6 månaderna! 
Efter att ha virrat omkring och tillslut fått hjälp av ett väldigt snällt kinesiskt par som kunde engelska (som för övrigt gav oss deras nummer om vi skulle behöva mer hjälp) hamnade vi på ChinaMobile i Xujiahui-området. Väl där åt vi middag, ynka 15 kuai (~20kr) för en stor skål ris med biff/svampröra, vitkålssallad samt iste. Ganska värt haha!
Efter det åkte vi tillbaka till hotellet där vi mötte upp Lisa, siste man, som äntligen också är på plats. Så nu är vi alla här! Tors-lör var någon kinesisk holiday så alla var lediga och vi kunde inte kontakta någon ang. lägenhet. Men nu är det söndag, så dags att börja försöka igen!

Tunnelbanan är för övrigt sjukt smidig. Ca 3yuan för att åka 4 stationer, man ba va?? Tänk om SL vore så najs!

Lämna en kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback